Complicaties en gevolgen van migraine

In sommige gevallen kunnen de inspanningen om de migraine te verlichten of de behandeling van migraine een averechtse effect hebben. Er zijn dan een aantal bekende complicaties die als gevolg daarvan kunnen optreden:

Buikklachten

Pijnstillers zoals Ibuprofen of Advil kunnen leiden tot buikpijn doordat deze pijnstillers inwendige bloedingen of zweren veroorzaken in de maag. Dit gebeurt echter meestal alleen als het om grote doses gaat die voor een langere periode zijn ingenomen.

Medicatie afhankelijke hoofdpijn

Als u hoofdpijn medicatie meer dan negen dagen in de maand in hoge doses inneemt, dan bestaat de kans van een ernstige complicatie; medicatie afhankelijke hoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn kan optreden als medicijnen de hoofdpijn niet meer verzachten, maar eigenlijk beginnen de hoofdpijn te veroorzaken. Het gevolg is dat mensen meer hoofdpijn krijgen en weer meer medicijnen tegen de hoofdpijn gaan innemen. Een vicieuze cirkel is het gevolg.

Serotoninesyndroom

Het serotoninesyndroom is mogelijk levensbedreigend en kan optreden als migraine geneesmiddelen zoals triptanen samen met SSRI’s worden ingenomen. Selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s) zijn antidepressiva die voor het grote publiek bekend zijn als bijvoorbeeld Prozac. Deze aandoening is echter zeer zeldzaam.

naar boven

DEEL DEZE PAGINA MET ANDEREN
Bookmark and Share