Risicofactoren voor migraine

Er zijn verschillende risicofactoren die de kans op de ontwikkeling van migraine kunnen vergroten:

Familiegeschiedenis

Ongeveer 9 op de 10 mensen met migraine heeft een ander familielid die ook lijdt aan migraineaanvallen. Als één van beide ouders of beide ouders migraine hebben, dan is er een grote kans dat de kinderen ook migraine zullen krijgen.

Leeftijd

In principe kan migraine op iedere leeftijd beginnen. De meeste mensen krijgen echter voor het eerst last van migraine tijdens de volwassenheid. In de leeftijd van 40 hebben de meeste mensen te maken met een eerste migraineaanval.

Sekse

Voor vrouwen is de kans op migraine drie keer zo groot als voor mannen. In de kindertijd komt migraine vaker voor bij jongens, maar rond de puberteit zijn het vooral meisjes die worden getroffen door migraine.

Hormonen

Als u een vrouw bent met migraine, dan kan het zijn de hoofdpijn vlak voor of kort na het begin van de menstruatie komt opzetten. Ook kunnen hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap of menopauze migraine veroorzaken. Er zijn vrouwen die melden dat de migraineaanvallen erger worden tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Tijdens de latere fasen van de zwangerschap verbetert bij de meeste vrouwen de situatie.

naar boven

DEEL DEZE PAGINA MET ANDEREN
Bookmark and Share