Het voorkomen van migraine

Migraine als aandoening is in principe niet te voorkomen. Wel zijn er een aantal medicijnen die mensen met migraine kunnen nemen die leiden tot het verminderen van het aantal en de ernst van de migraineaanvallen. Naast preventie medicatie zijn er een aantal leefstijlveranderingen die een positieve effect voor u kunnen opleveren. Een aantal suggesties:

Vermijd triggers

Als u het vermoeden heeft dat bepaalde voedingsmiddelen in het verleden hebben geleid tot een migraine-inval, is het uiteraard verstandig het gebruik hiervan te vermijden of sterk te beperken. Indien bepaalde geuren een probleem zijn, geldt hetzelfde advies. Het hebben van een dagelijkse routine met een regelmatig slaappatroon en voedingspatroon is belangrijk. Net als het onder controle houden van uw stressniveau.

Beweeg regelmatig

Regelmatige lichamelijke oefening verminder doorbreekt de spanning en kan daarmee migraine helpen voorkomen. Als u dat wenst kan u arts een bewegingsprogramma voor u opstellen in de vorm van bijvoorbeeld een wandel-, zwem- of fietsschema. Belangrijk is uiteraard om langzaam op te warmen, aangezien plotseling en intensieve training een averechts effect kan hebben. Indien u zwaarlijvig bent dan is lichaamsbeweging een goede manier om uw lichaamsgewicht omlaag te brengen. Het vermoeden bestaat dat Obesitas een factor is bij de ontwikkeling van migraine.

Verminder de inname van oestrogeen.

Bent u een vrouw met migraine? En vermoedt u dat de hoofdpijn erger wordt door het oestrogeen dat u inneemt? In dat geval is het verstandig om te stoppen met medicatie die oestrogeen bevatten zoals de pil of hormonale substitutietherapie. Praat met uw arts over de beste alternatieven of doseringen voor u.

naar boven

DEEL DEZE PAGINA MET ANDEREN
Bookmark and Share